<\/i>Prindi<\/a>\r\n <\/div>\r\n By: admin<\/span><\/p>\r\n \r\n
\r\n
KOOSTISAINED<\/h5>\r\n \r\n - 80g p\u00e4evalilleseemneid<\/li>\r\n
- 80g seesamiseemneid<\/li>\r\n
- 80g linaseemneid<\/li>\r\n
- 40g linaseemne jahu<\/li>\r\n
- 20g ps\u00fclliumit (helbeid v\u00f5i jahu)<\/li>\r\n
- 40g oliiv\u00f5li<\/li>\r\n
- 150g kuuma vett<\/li>\r\n
- Soola, pipart, oreganot\/t\u00fc\u00fcmiani\/k\u00f6\u00f6mneid vms, peeneks hakitud p\u00e4ikesekuivatatud tomateid<\/li>\r\n <\/ul>\r\n <\/div><\/div>\r\n
\r\n
JUHISED<\/h5>\r\n \r\n - SAMM 1<\/span> Pese 240g seemnete segu s\u00f5ela peal korralikult l\u00e4bi ja kui teed k\u00fcpsiseid toidukuivatis, siis leota \u00fcle \u00f6\u00f6. Seemenete leotamine aktiveerib neid ja muudab paremini seeditavaks. Kui leotamiseks aega ei ole, siis v\u00e4hemalt pese neid, sest eriti p\u00e4evalilleseemned on \u00fcldiselt v\u00e4ga tolmused. V\u00f5imalusel kasuta alati mahe p\u00e4hkleid ja seemneid! <\/li>\r\n
- SAMM 2<\/span> Sega kokku seemned, linajahu ja ps\u00fcllium. Soovi korral v\u00f5ib lisada ka maitsep\u00e4rmi helbeid, mis annab m\u00f5nusat soolakat maitset ja on hea B-vitamiini allikas. Lisa maitseained, oliiv\u00f5li ja k\u00f5ige l\u00f5pus kuum vesi. Sega k\u00f5ik \u00fchtlaseks massiks ja lase seista 5 minutit. <\/li>\r\n
- SAMM 3<\/span> Sellest kogusest saab 2 k\u00fcpsetusplaadi t\u00e4it k\u00fcpsiseid. Jaga taigen v\u00f5rdselt pooleks ja rulli pool kogusest kahe k\u00fcpsetuspaberi lehe vahel \u00fchtlaselt \u00f5hukeseks. Seej\u00e4rel l\u00f5ika noaga sisse ruudukesed, mille j\u00e4rgi hiljem k\u00fcpsiseid murda. <\/li>\r\n
- SAMM 4<\/span> Neid k\u00fcpsiseid saab valmistada ahjus ja ka toidukuivatis. Mina eelistan neid toidukuivatis \u00fcle\u00f6\u00f6 40C juures kuivatada, siis s\u00e4ilivad k\u00f5ik kasulikud ained, ens\u00fc\u00fcmid jms. Ahjus k\u00fcpseta neid kindlasti alla 160C, siis j\u00e4\u00e4b tulemus tervislik ja kasulikud \u00f5lid ei l\u00e4he k\u00f5rbema. K\u00fcpseta k\u00fcpsiseid ahjus \u00fche plaadit\u00e4ie kaupa, keskmiselt umbes 20-30 minutit. Vahepeal kindlasti paota ahjuust, et kontrollida ega need \u00e4ra ei k\u00f5rbe.<\/li>\r\n <\/ul>\r\n <\/div><\/div>\r\n <\/div>\r\n\t<\/div>\r\n