Madala süsivesikute sisaldusega paneerimise võimalused

Madala süsivesikute sisaldusega paneerimise võimalused

Kananagitsate, kalapulkade või fritüüritud köögiviljapulkade valmistamisel on paneering väga oluline koostisosa. Samuti lihapallide ja sarnaste toitude tegemisel aitab see toitu paremini koos hoida.

Küpsetades madala süsivesikute sisaldusega või keto leiba, küpsiseid vms, juhtub ikka aeg ajalt, et midagi läheb viltu- küpsetis ei kerki piisavalt või jääb liiga kuiv.

Mina teen paneeringuid ära kuivanud või kuidagi nässu läinud leivast ja küpsetistest. Postituse juures oleval fotol on näha pilti paneeringust, mille tegin nässu läinud seemneküpsistest. Kui võtsin küpsised ahjust välja ja selgus, et need ei püsi üldse koos, siis purustasin kogu segu peeneks ja kasutasin toidu paneerimiseks. Sellist purusegu saab hästi ka sügavkülmas säilitada.

Kui mul ei ole ühtegi valmis paneeringut käe pärast, siis ma olen kasutanud Pofiber Potex kartuli puru (https://lchfpood.ee/toode/pofiber-potex-300-g/), purustatud seesamiseemneid või kookoshelbeid. Maitseks olen juurde lisanud soola, pipart ja paprika pulbrit vm maitseainet, mis annaks värvi või vürtsi.

Mõnusat katsetamist!