Keto lameleib
9. aprill 2019
: 4
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Easy
KOOSTISAINED
- 60g kookosjahu
- 10g psülliumit
- 2g soola
- 2g küpsetuspulbrit
- Tüümiani maitseks
- 15g oliivõli (vm rasvainet)
- 250g sooja vett (40-60C)
JUHISED
- SAMM 1 Sega kõik kuivained kokku.
- SAMM 2 Lisa vedel rasvaine ja vesi. Sega korralikult, kuni tekib ühtlane tainas.
- SAMM 3 Lase taignal 15 min seista.
- SAMM 4 Lõika tainas 4 võrdseks tükiks ja rulli tükid pallideks.
- SAMM 5 Rulli ühte taignapalli kahe küpsetuspaberi vahel, kuni saad ühtlase u 5mm paksuse lameleiva. Kui on soov saada ideaalselt ümmargune lameleib, siis lõika nt lahtikäiva koogivormiga see parajaks.
- SAMM 6 Kasuta mitte nakkuva põhjaga panni.
- SAMM 7 Aja pann keskmiselt kuumaks ning vajadusel piserda pannile ühtlaselt natuke õli. Ära jäta pannile suuri õlitilkasid, sest selle koha pealt võib leib ära kõrbeda!
- SAMM 8 Kalluta lameleib küpsetuspaberilt otse kuumale pannile.
- SAMM 9 Küpseta mõni minut mõlemalt poolt.
- SAMM 10 Peale küpsetamist piserda leib vähese õliga või lisa tükike võid.
- SAMM 11 Tee sama kõigi taignapallidega.
- SAMM 12 Külmikus säilita õhukindlalt, et leib ära ei kuivaks.
TOITAINETE SISALDUS (100g kohta)
Energiat147kcal
Rasva kokku 14g
Rasva % 86
Imenduvaid süsivesikuid 0,2g
Valku 1g
* Üks lameleib on u 85g