Keto lameleib

Keto lameleib

Keto lameleib

9. aprill 2019
: 4
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Easy

By:

KOOSTISAINED
  • 60g kookosjahu
  • 10g psülliumit
  • 2g soola
  • 2g küpsetuspulbrit
  • Tüümiani maitseks
  • 15g oliivõli (vm rasvainet)
  • 250g sooja vett (40-60C)
JUHISED
  • SAMM 1 Sega kõik kuivained kokku.
  • SAMM 2 Lisa vedel rasvaine ja vesi. Sega korralikult, kuni tekib ühtlane tainas.
  • SAMM 3 Lase taignal 15 min seista.
  • SAMM 4 Lõika tainas 4 võrdseks tükiks ja rulli tükid pallideks.
  • SAMM 5 Rulli ühte taignapalli kahe küpsetuspaberi vahel, kuni saad ühtlase u 5mm paksuse lameleiva. Kui on soov saada ideaalselt ümmargune lameleib, siis lõika nt lahtikäiva koogivormiga see parajaks.
  • SAMM 6 Kasuta mitte nakkuva põhjaga panni.
  • SAMM 7 Aja pann keskmiselt kuumaks ning vajadusel piserda pannile ühtlaselt natuke õli. Ära jäta pannile suuri õlitilkasid, sest selle koha pealt võib leib ära kõrbeda!
  • SAMM 8 Kalluta lameleib küpsetuspaberilt otse kuumale pannile.
  • SAMM 9 Küpseta mõni minut mõlemalt poolt.
  • SAMM 10 Peale küpsetamist piserda leib vähese õliga või lisa tükike võid.
  • SAMM 11 Tee sama kõigi taignapallidega.
  • SAMM 12 Külmikus säilita õhukindlalt, et leib ära ei kuivaks.

TOITAINETE SISALDUS (100g kohta)

Energiat147kcal
Rasva kokku 14g
Rasva % 86
Imenduvaid süsivesikuid 0,2g
Valku 1g

* Üks lameleib on u 85g