Keto seemneküpsised (toor või küpsetatud)
30. november 2018
: Many
: 20 min
: 30 min
: 50 min
: Easy
KOOSTISAINED
- 80g päevalilleseemneid
- 80g seesamiseemneid
- 80g linaseemneid
- 40g linaseemne jahu
- 20g psülliumit (helbeid või jahu)
- 40g oliivõli
- 150g kuuma vett
- Soola, pipart, oreganot/tüümiani/köömneid vms, peeneks hakitud päikesekuivatatud tomateid
JUHISED
- SAMM 1 Pese 240g seemnete segu sõela peal korralikult läbi ja kui teed küpsiseid toidukuivatis, siis leota üle öö. Seemenete leotamine aktiveerib neid ja muudab paremini seeditavaks. Kui leotamiseks aega ei ole, siis vähemalt pese neid, sest eriti päevalilleseemned on üldiselt väga tolmused. Võimalusel kasuta alati mahe pähkleid ja seemneid!
- SAMM 2 Sega kokku seemned, linajahu ja psüllium. Soovi korral võib lisada ka maitsepärmi helbeid, mis annab mõnusat soolakat maitset ja on hea B-vitamiini allikas. Lisa maitseained, oliivõli ja kõige lõpus kuum vesi. Sega kõik ühtlaseks massiks ja lase seista 5 minutit.
- SAMM 3 Sellest kogusest saab 2 küpsetusplaadi täit küpsiseid. Jaga taigen võrdselt pooleks ja rulli pool kogusest kahe küpsetuspaberi lehe vahel ühtlaselt õhukeseks. Seejärel lõika noaga sisse ruudukesed, mille järgi hiljem küpsiseid murda.
- SAMM 4 Neid küpsiseid saab valmistada ahjus ja ka toidukuivatis. Mina eelistan neid toidukuivatis üleöö 40C juures kuivatada, siis säilivad kõik kasulikud ained, ensüümid jms. Ahjus küpseta neid kindlasti alla 160C, siis jääb tulemus tervislik ja kasulikud õlid ei lähe kõrbema. Küpseta küpsiseid ahjus ühe plaaditäie kaupa, keskmiselt umbes 20-30 minutit. Vahepeal kindlasti paota ahjuust, et kontrollida ega need ära ei kõrbe.