Hummus seemneleivaga
1. aprill 2019
: 5
: 20 min
: 20 min
: 40 min
: Easy
KOOSTISAINED
- 50g kikerherneid (kuivad)
- 2 spl tahinit
- 1 tl oliivõli
- 2 tl sidruni või laimi mahla
- 1/2 tl jahvatatud köömneid
- 2 küüslauguküünt
- Soola, piprat ja suitsupaprika pulbrit
- Soovi korral värskeid ürte (koriander või petersell)
- * Mõnikord lisan ma hummusele grillitud paprikat vt köögiviljasid. See annab mõnusa maitsenüansi ja ilusa värvi.
JUHISED
- SAMM 1 Võimalusel kasuta kuivatatud kikerherneid, need maitsevad konservist natuke paremini. Leota kikerherneid üle öö. Loputa ja keeda vähese veega madalal kuumusel kuni on pehmed. Jäta keeduvesi alles, seda saab lisavedelikuna kasutada
- SAMM 2 Pane kikerherned, natuke (keedu)vett, oliivõli, tahini kaste, küüslauk, sool, pipar ja sidrunimahl blenderisse. Blenderda vahepeal segades kuni saad soovitud kreemise konsistentsi. Kui hummus tundub liiga paks, lisa natuke vett.
- SAMM 3 Lisa köömned ja hakitud ürdid.
- SAMM 4 Serveeri koos (toor) seemneleibadega (https://toiduingel.ee/keto-snacks/crunchy-keto-seed-crackers/), köögivilja kangidega vm meeldivaga.
- SAMM 5 Külmkapis säilib kuni 3 päeva.