Hummus seemneleivaga

Hummus seemneleivaga

Hummus seemneleivaga

1. aprill 2019
: 5
: 20 min
: 20 min
: 40 min
: Easy

By:

KOOSTISAINED
  • 50g kikerherneid (kuivad)
  • 2 spl tahinit
  • 1 tl oliivõli
  • 2 tl sidruni või laimi mahla
  • 1/2 tl jahvatatud köömneid
  • 2 küüslauguküünt
  • Soola, piprat ja suitsupaprika pulbrit
  • Soovi korral värskeid ürte (koriander või petersell)
  • * Mõnikord lisan ma hummusele grillitud paprikat vt köögiviljasid. See annab mõnusa maitsenüansi ja ilusa värvi.
JUHISED
  • SAMM 1 Võimalusel kasuta kuivatatud kikerherneid, need maitsevad konservist natuke paremini. Leota kikerherneid üle öö. Loputa ja keeda vähese veega madalal kuumusel kuni on pehmed. Jäta keeduvesi alles, seda saab lisavedelikuna kasutada
  • SAMM 2 Pane kikerherned, natuke (keedu)vett, oliivõli, tahini kaste, küüslauk, sool, pipar ja sidrunimahl blenderisse. Blenderda vahepeal segades kuni saad soovitud kreemise konsistentsi. Kui hummus tundub liiga paks, lisa natuke vett.
  • SAMM 3 Lisa köömned ja hakitud ürdid.
  • SAMM 4 Serveeri koos (toor) seemneleibadega (https://toiduingel.ee/keto-snacks/crunchy-keto-seed-crackers/), köögivilja kangidega vm meeldivaga.
  • SAMM 5 Külmkapis säilib kuni 3 päeva.