Keto panna cotta astelpaju marjadega
1. aprill 2019
: 2
: 10 min
: 5 min
: 15 min
: Easy
KOOSTISAINED
- Panna Cotta:
- 150g kreemist kookospiima (mina kasutan Santa Maria Extra Creamy kookospiima)
- 100g mandlipiima
- 15g erütritooli (vm suhkruasendajat)
- Vaniljet
- Natuke soola
- 1 1/2 želatiini lehte (kui soovid kõvemat magustoitu, kasuta 2 lehte)
- Tarretise kate:
- 40g sea astelpaju marju
- 60g vett
- 15g erütritooli (vm suhkruasendajat)
- 1/2 želatiini lehte
JUHISED
- SAMM 1 Leota želatiini lehti külmas vees 10 minutit, kuni need on pehmenenud.
- SAMM 2 Pane väikesesse kastrulisse kookospiim, mandlipiim, magustaja, näputäis soola ja vaniljet. Kuumuta keskmisel kuumusel, ära aja segu keema.
- SAMM 3 Sega sisse leotatud želatiini lehed ja sega korralikult.
- SAMM 4 Vala segu 2 magustoiduvormi. Lase kõigepealt toatemperatuuril jahtuda ja seejärel jahuta külmikus kuni magustoit on tahenenud. Kui on kiire, siis võib vormid korraks sügavkülma ka panna.
- SAMM 5 Püreesta astelpajumarjad koos magustajaga.
- SAMM 6 Kurna segu läbi sõela ja soojenda pisikeses kastrulis koos magustajaga. Sega hulka 1/2 leotatud želatiini lehte.
- SAMM 7 Lase segul täielikult jahtuda ja vala juba tahenenud magustoidu peale.
- SAMM 8 Mina kaunistasin magusoite kireviljaga.
- SAMM 9 Lase panna cottal külmkapis taheneda 3-4 tundi või üle öö.
TOITAINETE SISALDUS (200g portsjoni kohta)
Energiat 176kcal
Rasva kokku 16g
Rasva % 83
Imenduvaid süsivesikuid 4g
Valku 3g