Keto lõhekotletid ahju köögiviljavormiga
21. veebruar 2019
: 4
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: Easy
KOOSTISAINED
- Lõhe kotletid
- 100g lõhefileed, puhastatud ja hakitud
- 30g fenkolit, hakitud
- 20g sibulat, hakitud
- 10g värskeid ürte (tilli, peterselli, tüümianit vms).
- 30g extra virgin oliivõli praadimiseks
- Soola, (värskelt jahvatatud) musta pipart ja paprika pulbrit maitsestamiseks
Ahju köögiviljavorm- 60g baklažaani, viilutatud
- 40g lillkapsast, viilutatud
- 40g tomatit, viilutatud
- 20g extra virgin oliivõli
- 30g mozarella juustu, viilutatud
JUHISED
- SAMM 1 Lõhe kotletid:
- SAMM 2 Sega hakitud lõhe, sibul, fenkol ja värsked ürdid kokku ja maitsesta. Sega segu hoolikalt läbi, et maitsed ühtlaselt seguneksid. Tee märgade käte vahel kotleti pätsikesed, patsuta lamedks ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.
- SAMM 3 Ahju köögiviljavorm:
- SAMM 4 Kuumuta ahi 175C.
- SAMM 5 Viiluta kõik köögiviljad.
- SAMM 6 Baklažaani viilud võid eelnevalt ahjus oliivõliga 5-10 küpsetada, et need muutuksid mõnusalt kuldpruuniks.
- SAMM 7 Pane köögiviljade viilud kihiti ahjuvormi. Maitsesta igat kihti eraldi ja lisa natuke oliivõli. Kõige peale pane mozarella viilud.
- SAMM 8 Küpseta 175C umbes 20 minutit või kuni ahjuvorm on pealt ilus kuldpruun.
TOITAINETE SISALDUS (Portsjoni kohta 190g)
Energiat 484kcal
Rasva kokku 44g
Rasva % 81%
Imenduvaid süsivesikuid 1,6g
Valku 20g
TOITAINETE SISALDUS (Portsjoni kohta 190g)
Energiat 287kcal
Rasva kokku 26g
Rasva % 83%
Imenduvaid süsivesikuid 4g
Valku 7g