Vegan boršš ubadega
31. märts 2019
: 2
: 30 min
: 15 min
: 45 min
: Easy
KOOSTISAINED
- 30g ube
- 30g peeti, kuubikud
- 30g kartulit, tükeldatud
- 30g (punast) porgandit, kuubikutena
- 30g (punast) kapsast, peeneks hakitud
- 20g sibulat, hakitud
- 30g varssellerit, tükeldatud
- 10g küüslauku
- 20g extra virgin oliivõli
- (Värsket) kurkumit, magusa paprika pulbrit, Tamari kastet, miso pastat, küüslauku, loorberi lehti, vürtspipart, soola, (värskelt jahvatatud) musta pipart.
- 150g köögivilja puljongit (Food Stuudio oma on hea)
- 10g värskeid ürte kaunistamiseks (petersell, till)
JUHISED
- SAMM 1 Leota ubasid külmas vees üle öö. Loputa ja keeda madalal kuumusel kuni pehkmed
- SAMM 2 Kuumuta suure poti põhjas oliivõli ja prae sibul kuni kergelt kuldne. Lisa porgand, sega ja prae kergelt paar minutit. Seejärel lisa hakitud peet ja kapsas. Viimasena lisa kartul ja küüslauk. Vaata, et sa köögiviljasid liiga pehmeks ei kuumta. Kui need on veel kergelt krõmpsud, siis lisa puljong ja maitseained. Keeda madalal tulel kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Serveeri värskete ürtidega ja soovi korral vegan hapukoorega (Oatly või Friendly Vikins oma).