Kreemjas keto jogurt
5. veebruar 2019
: 3
: 10 min
: 1 hr
: 1 hr 10 min
: Easy
KOOSTISAINED
- 100g vett
- 40g kreemjat kookospiima (kasutasin Santa Maria Extra kreemjat kookospiima)
- 100g kookosjogurtit (kasutasin Abbot Kinney, kus on 2,8g netosüsivesikuid 100g kohta. Proovi leida vähese süsivesikute sisaldus)
- 60g vaarikaid (või teisi marju)
- 30g magusainet (kasutasin Sukrin Icsi suhkrut)
- 25g MCT õli (või mõnda muud õli)
- 3g želatiini (3 lehte)
JUHISED
- SAMM 1 Leota želatiinilehti külmas vees.
- SAMM 2 Lisa vaarikad ja sega ühtlaseks massiks.
- SAMM 3 Vaarika seemnete eraldamiseks kurna segu läbi sõela.
- SAMM 4 Lisa kookospiim, magusaine ja õli.
- SAMM 5 Kuumuta väikesel kastmepannil tasasel tulel temperatuurini 60–70 °C.
- SAMM 6 Lisa leotatud želatiinilehed ja sega hästi.
- SAMM 7 Lase segul jahtuda toatemperatuurini. Seejärel sega jogurt.
- SAMM 8 Vala segu kolme väiksemasse klaasi või magustoidupokaali.
- SAMM 9 Aseta külmkappi vähemalt üheks tunniks või parem oleks üleöö.
- SAMM 10 Serveeri jahtunult, kaunista vaarikate ja madala süsivesikusisaldusega tuhksuhkruga.
Toitumise teave (per 100g)
Energia 137kcal
Rasva kokku 14g
Rasva sisaldus 89%
Imenduvaid süsivesikuid 2g
Valku 2g