Taipärane nuudlisalat maapähklivõi kastmega
1. aprill 2019
: 1
: 15 min
: 5 min
: 20 min
: Easy
KOOSTISAINED
- Salat:
- 20g riisi nuudleid (kuivad)
- 40g värvilisi porgandeid (lilla, punane, kollane) riivitult või ribadena
- 40g värvilist paprikat (punane, oranž, kollane), viilutatud
- 40g toorest mangot, tükeldatud
- 30g kurki, hakitud
- Seesamiseemned ja värske koriander kaunistuseks
-
Kaste: - 2 spl maapähklivõid
- 1 spl seesamiõli
- 1 spl sojakastet
- 2 tl õunaäädikat
- 1/2 tl värsket ingverit, riivitud
- 1 küüslaugu küüs, purustatud
- 1 tl mett
- 1/2 laimi mahla
- näputäis cayenne pipart
- 2 spl vett, kui vaja
JUHISED
- SAMM 1 Esmalt valmista kaste. Riivi ingver ja purusta küüslauk ning pane väikesesse kaussi.
- SAMM 2 Lisa kõik koostisosad, välja arvatud vesi.
- SAMM 3 Sega koostisosad kokku kuni moodustub paks, ühtlane kaste.
- SAMM 4 Lisa vett vastavalt vajadusele, kuni oled saavutanud soovitud paksuse. Kaste võib olla vastavalt sinu maitsele paksem või vedelam.
- SAMM 5 Valmista riisinuudlid pakendi juhiste järgi. Ära keeda nuudleid liiga pehmeks!
- SAMM 6 Loputa korralikult külma veega, piserda juurde veidi oliiviõli.
- SAMM 7 Lisa kõik värsked koostisosad suurde salatikaussi ja sega hästi läbi.
- SAMM 8 Tõsta ka nuudlid salatikaussi. Vala üle salatikastmega ja vajadusel sega kergelt.
- SAMM 9 Soovi korral kaunista värskete ürtide, punase tšilli ja seesamiseemnetega.